13 januari 2008

Kaas is de baas

Tip culinair bestaat niet meer... In plaats daarvan is het semi-modieuze blad Delicious gekomen (gatverdarrie, de naam alleen al!). Dat weiger ik dus totnogtoe te lezen. Hulde aan de Tip!

Deze komt min of meer uit de Tip, als borrelhapje voor vier personen, maar je kunt 'm ook uitbouwen tot volledige maaltijd voor 2.


Gesmolten camembert


Nodig:
- Franse kaas in een spanen doosje
- teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
- lekkere groenten om rauw te eten, zoals bloemkool, komkommer, radijs, bleekselderij en paprika


Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kaas uit het spanen doosje en verwijder het papier / plastic om de kaas. Haal alle stickers van het spanen doosje. Stop de kaas terug in het doosje, snijd 'm aan de bovenkant kruislings in, en stop het teentje knoflook in de kaas (snijvlakken naar beneden). Deksel erop, alufolie eromheen, en in de oven tot de kaas gesmolten is. Het originele recept gaat uit van 20 minuten, maar ik had 40 minuten nodig. Snijd intussen de groenten klein / in reepjes, en serveer ze in glaasjes. Wanneer de kaas geod gesmolten is, heb je een dip voor je groenten. Voor een maaltijd eten met stokbrood o.i.d.



Ook lekker erbij is anchoïade (asjovisdip):
- 1 blikje ansjovis
- half teentje knoflook
- olijfolie
- witte wijnazijn
- peper


Laat de ansjovis een halfuurtje in water liggen (om de sterkste smaak eraf te halen). Pers de knoflook uit, en hak de ansjovis zeer fijn. Meng knoflook en ansjovis, bij voorkeur in een vijzel. Maak er een smeuiïge pasta van met behulp van de olijfolie. Breng op smaak met azijn en peper. En klaar is uw dip!


En als je gaat eten ziet het er ongeveer zo uit:


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lees het hele blog, pretty good

Anoniem zei

wat ik zocht, bedankt

Jantien zei

leuk, dankjewel!