08 februari 2008

Snotter Sandwich

Laat je niet afschrikken door de vieze titel - het gaat hier meer om een anti-snotter sandwich. Het is eigenlijk een vondst van mij van een paar jaar geleden, maar hij stond nog niet hier vermeld. Destijds had ik bijvakken op andere universiteiten, dus ik zat veel in de trein (ook rond etenstijd). Het was een grauwe, vieze lente (is het ooit anders hier in Nederland?) en ik was snip- en snipverkouwe. Ik proefde al dagen niks en mijn eten smaakte me niet. En ik had ook nog een tentamen in Rotterdam van zes tot acht uur 's avonds. Kortom: onderweg eten, maar zo ongeveer alles vond ik vies. Dus heb ik de volgende oplossing gevonden:DE SEMI-SASHIMI* SNOTTER SANDWICH!Nodig:

- witte ciabatta (bijvoorbeeld afgebakken)
- crème fraiche
- evt. mayo
- limoensap
- wasabi **
- plakjes komkommer
- plakken goeie gerookte zalm
- tuinkersMeng de creme fraiche met de limoensap, een beetje wasabi, en eventueel wat mayonaise. Halveer de ciabatta en bestrijk beide kanten dik met het creme fraiche mengsel. Beleggen met komkommer, zalm en tuinkers. Klaar!Heel goed voor verkouden mensen: je neus gaat ervan open, je proeft nog eens wat, en het is nog gezond ook.*) Echte sashimi is rauwe vis. Dit is met gerookte vis, vandaar semi. Rauw zou misschien ook wel kunnen, maar dan kan je het natuurlijk niet meenemen in de trein.

**) Wasabi is het key ingedrient bij dit recept! Voor wie het niet kent: erg sterk spul, je neus gaat er flink van openstaan, in het uiterste geval springen de tranen je in je ogen. Ideaal voor verkouden mensen dus. Je moet er echt maar een klein beetje van gebruiken. En dus niet denken: "een klein beetje = een volle theelepel", want dat is dus al veels te veel...

Geen opmerkingen: