11 december 2009

97 - pasta met aubergine en ansjovis

Wie niet graag zout eet, kan ansjovis beter laten staan. Wie niet graag vis eet, zou dit recept stiekum best wel eens kunnen lusten. Zo vissig smaakt ansjovis eigenlijk niet, en als je het héél klein hakt, zoals in dit recept, heeft de gemiddelde vishater misschien geeneens door dat-ie vis aan het eten is... 

Pasta met aubergine en ansjovis
- verse tomaat (lekker veel)
- aubergine (1/2 per persoon)
- ansjovis * (ong. drie tot vier filets per persoon)
- mozzarella (1/2 per persoon)
- naar smaak: oregano en peper
- olijfolie
- je favoriete pasta

Snijd de groenten. Bak de aubergine met weinig olijfolie op hoog vuur, goed roeren. Voeg de tomaat toe. Hak de ansjovis heel klein, voeg toe met de kruiden en laat het geheel tot een saus koken. Kook intussen je pasta. Serveer met de mozzarella.

* Om het zout wat te neutraliseren kun je de ansjovis even in melk laten weken.

Geen opmerkingen: