03 januari 2010

96 - Griekse wrap met kip

Het is januari 2010. Lang leve de goeie voornemens, zoals elke dag een recept plaatsen op deze site (zucht). Niet gelukt dus... Ik stel mezelf dan maar het minder hoge doel om wél de top 100 af te maken (en dat moet ook goed lukken, want die 100 heb ik wel!)

Voort dus!

Deze keer een beetje zomers recept (het vriest buiten, maar ach... Stoofpotjes vallen niet in de categorie "snel"). Grieks geïnspireerd, dus wat mij betreft altijd goed - de Griekse keuken blijft toch wel favoriet. Het originele recept staat in dit boekje: niet duur, wel leuk. Ik heb er wat aan geschaafd, dus dan mag ik het overnemen, vind ik ;-)

Wraps met kip en tzatziki

- wraps
- kropsla
- tzatziki
- kipreepjes
- naar smaak: cajunkruiden / paprikapoeder / peper en zout

Bak de kipreepjes, gekruid en wel, in de grillpan of koekenpan. Bak de wraps even voor, indien nodig. Besmeer ze ruim met tzatziki, leg er een blad kropsla op, weer wat tzatziki, kipreepjes, en dichtrollen. Eet met je handen.

Tzatziki kun je uitstekend zelf maken. Hierbij het recept.

- dikke yoghurt
- zout
- limoensap
- komkommer
- verse munt

Snijd de komkommer in de lengte in repen en verwijder het zaad.* Laat de schil zitten. Rasp de komkommer grof. Bestrooi de rasp flink met zout, en laat het een kwartiertje staan. Druk hierna met een lepel het vocht eruit. Mengen met wat limoensap, dikke yoghurt en kleingesneden munt. Klaar!

*) Het is belangrijk om het zaad eraf te snijden, anders wordt je tzatziki te nat.

1 opmerking:

Valerie voor Canvas zei

De Griekse keuken komt vanavond uitgebreid aan bod in het programma 'In de keuken' op Canvas. Daarin is chef Constantin Erinkoglou van het Griekse restaurant Notos in Brussel deze keer te gast. De chef zal er twee van zijn topgerechten bereiden. Zowel Eva en Kapinga Gysel van Zita Swoon als stand-up comedian Philippe Geubels zullen die proberen na te maken. Later deze week vind je de recepten en bijhorende videofragmenten terug op canvas.be/indekeuken. 'In de keuken' speelt iedere dinsdag om 20.40u op Canvas.