17 januari 2010

94 - kliekjespasta met geitenkaas

Iedereen heeft wel wat standaard-etenswaren in zijn voorraadkast liggen. Naast pasta, rijst en wat andere "droge waren", zijn dit die van mij:
- pesto
- olijven en gedroogde tomaten
- uien en knoflook (allicht)
- pijnboompitten
- en, misschien verrassend: driepvrieserwtjes.
Ik heb (goddank) al geen jaren meer erwten uit een pot gegeten. Wat is daar weinig aan zeg. Het hele verschijnsel erwten uit pot of blik heeft er zelfs jaren voor gezorgd dat ik erwtjes niet beschouwde als een optie om zelf te maken. Zonde. Vers zijn ze lekker, en uit de diepvries zijn ze vrijwel net zo goed. Hoeft maar kort te koken en uitermate geschikt als onderdeel van risotto, roerbakgerechten en pastasaus. Zo ook in dit gerecht: diepvrieserwtjes heb ik altijd in huis, en spekjes ook vaak. Er is daarnaast vaak ook wel een "restje" groente aanwezig. Alleen nog zachte geitenkaas in huis halen en bingo, klaar!

Kliekjespasta met geitenkaas
- pasta
- spekjes
- rucola of spinazie *
- diepvriesdoperwtjes (1 handje voor 2 personen)
- provencaalse kruiden of tijm of iets dergelijks
- versgemalen zwarte peper

Kook je pasta. Bak intussen de spekjes uit. Gooi 4 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta de doperwtjes in het pastawater. Leg de plakjes geitenkaas op een bordje onder de grill, zodat ze smelten. Bak 1 of 2 minuten de rucola of spinazie mee met de spekjes. Meng de gare pasta met erwtjes met het spekjesmengel. Serveer op borden met de geitenkaas en versgemalen peper. 

* of courgette, of broccoli, of tomaat, of paprika, of prei, of sperzieboontjes... Hou uiteraard de geschikte kook- of baktijd aan voor het soort groente dat je wilt gebruiken.

Geen opmerkingen: